Historie

Mehlkop Metaalkonstruktie is een familiebedrijf dat inmiddels al in handen is van de vijfde  en zesde generatie. Het bedrijf bestaat inmiddels al meer dan 100 jaar.
Het oudst bewaarde dagboek dateert uit 1905. In een prachtig handschrift staat hierin vermeld voor wie de werkzaamheden zijn verricht en tegen welke prijs. Daarbij ging het in de meeste gevallen om werkzaamheden die voor plaatselijke agrarische bedrijven werden verricht.

Uniek is het feit dat  enkele klanten die vermeld staan in dit kasboek meer dan een eeuw later nog steeds als tevreden klant in ons huidige kasboek staan geregistreerd.

Eind 19e eeuw was ons bedrijf als smederij gevestigd in Kerkrade, door omstandigheden genoodzaakt werd het bedrijf begin 1900 verhuisd naar Wittem.
Omstreeks 1912 verhuisden wij “definitief” naar Wijlre waar wij tot 1978 gevestigd waren aan de Knipstraat. Door ruimtelijke beperkingen, bedrijfsmatige keuzes en een vooruitziende blik van onze oud-eigenaar Winand Mehlkop en zijn vrouw Stanislawa, werd er in 1978 aan de Industrieweg te Wijlre een door de gemeente aangeboden grondstuk aangekocht waarop een nieuwe bedrijfshal werd gebouwd.

In 1985 werd het bedrijf overgenomen door hun zoon John en zijn vrouw Margo.
Door de snelle ontwikkelingen in de 20e en 21e eeuw, eisen van overheden en de verdere bedrijfsontwikkeling is er sindsdien meerdere malen geïnvesteerd in gebouwen en machines waardoor de continuïteit van het bedrijf dan ook gewaarborgd bleef.
Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door John en zoon Lars.